SPL-Arquitectos

HOUSE VO

 

PROJECT DESCRIPTION

Conceptually, the present house is fundamentally characterized by the creation of vertical stone plans that define the main axes, where the horizontal wood coverings land, being the program defined by the voids left by these elements.

The choice of the materials was also an important factor in the integration of the house in the area, trying to differentiate the referred plans through its materiality with the choice of natural coatings as the region stone and the wood.

Considering the importance of the sunlight and view have for the owner, it we opted for a longitudinal volume in the south / north direction, allowing to open the house to the west, guaranteeing to the several compartments, simultaneous enjoyment of sight on the sea and garden and also a good sun exposure.